Hua hin

Efter två nätter i Bangkok hade vi egentligen tänkt åka ut till någon av öarna som ligger inte allt för långt från Bangkok, vi funderade på koh samed men fick sedan höra att det inte var så bra, och inte heller koh Chang som ligger ännu lite längre bort. Då visste vi inte riktigt vart vi skulle ta vägen, för vi ville verkligen inte spendera en hel vecka i Bangkok, vi kände för lite sol och bad med ju. Var några resebyrånissar som försökte sälja på oss resor till koh samui, koh pangang och öarna längre ner, men det skulle för det första ta typ 12-16 timmar att bara ta sig dit plus att det skulle bli jäkligt dyrt. Med lite tid och lite pengar så sket vi i detta och drog till hua hin istället. Ligger ca 3-5 timmar bort från Bangkok och är en väldigt resort-ig stad, vilket dock inte gjorde oss något, det betyder bara att det är färre backpackers där och alltså lite lugnare och tystare. Emmi och jag passade bra in med de andra pensionärerna där! 

Vi tog en minivan från victory monument, 180 bath per skalle (= 38 spänn) och det tog knappt tre timmar för oss att åka. 
Lagom stor stad med som har lite av allt, strand, köpcenter, en väldigt bra nightmarket, lokalmarknader och bra och billiga boenden. Vi hade havsutsikt för 500 bath, 50 spänn var. Men vi såg också guesthouse som hade rum för typ 200 bath, så det finns sjukt billigt boende, eller så kan du bo på ett Hilton hotell för några tusen bath mer. 

Efter tre nätter tog vi tåget tillbaka till Bangkok, tog lite längre tid men jag har inte åkt tåg i Thailand innan så ville testa det, plus att man får se så mycket mer då med. Biljetten kostade ynka 44 bath (9 kr) för tredje klass. 

























Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mux

RSS 2.0